Can't browse in big websites



  • Hi, I can't browse in big websites, they stuck, lags, system tells you that browser is not responding... And I tried with many browsers, firefox, chrome and chromium-based ones.

    Example of websites which I have a very bad experience:

    https://wiki.codeaurora.org/xw...

    https://www.cpubenchmark.net/c...

    What have in common these 2 sites is that they have a long list of stuff and when I connect to that pages, I have good Internet connection, even in 4G+ with full signal.

    This problem comes from 2.7.3 build too, not only in 2.10.0. And no, it's not a problem of data of browser or system data since I did a reset twice in this period of time.


  • Administrador

    Hola @matteo0026

    ¿Tienes activado el modo básico o ahorro de datos de los navegadores?

    Un saludo



  • @carlosma no, nothing data saving or something related to it. In system and in browser either.


  • Administrador

    @matteo0026 acabamos de probar tanto en un Aquaris X como en un Aquaris X Pro con los dos links ofrecidos en Chrome última versión oficial y el funcionamiento ha sido correcto.

    Al tener un listado grande de contenido, tarda en cargarse completamente (la línea superior lo indica) y una vez cargado, el desplazamiento vertical por la información la hace bien.

    En ocasiones, tarda unos instantes en mostrar la información puesto que debe aparecer la nueva información, pero es inferior a un segundo.

    ¿Puedes ponernos una captura de vídeo de tu comportamiento?

    ¿Tienes modificaciones del sistema actualmente?

    Un saludo



  • @carlosma I'll send you in PM the screencast because of privacy. And I'm completely stock, no unlocked bootloader, no root, nothing.


  • Administrador

    Gracias por la captura @matteo0026

    En nuestro el tiempo de respuesta ha sido infinitamente mejor. ¿Puedes probar un speedtest con tu conexión de datos móviles? ¿Te pasa igual si lo haces en Wi-Fi?

    Un saludo



  • @carlosma 

    I'm in the same place of when I did the screenrecord. This happens when I'm connected in a WiFi too. No difference. The problem doesn't come from the RAM (you can think that it's full and it can't allocate all that big page). I think something uses too much CPU resources for loading the websites. I can look into the CPU frequencies while trying to load one of that website.

    Edit: yes, confirmed, in that screenshot a website was loading and CPU is fully used.



  • Administrador

    @matteo0026, ¿cuánto espacio disponible tienes actualmente en memoria interna?

    ¿Puedes verificar la caché que tiene la app antes de abrir la página y posteriormente tras ser abierta completamente?

    Un saludo



  • @carlosma I have 26.58 GB free of memory. Now, I'm trying to do 2 things: loading that pages without deleting the cache and loading that ones while deleting cache. In the first case, the space used by cache has been increased by 2 MB (CAF website doesn't load even after 4 minutes...), in the second case while loading CAF website cache has been increased to 2.61 MB and with the other CPU page list has been increased to 5.30 MB.


  • Administrador

    @matteo0026 realizaremos más pruebas pero en principio no somos capaces de reproducir tu incidencia particular.

    El contenido se carga correctamente (tardando más tiempo, obviamente debido por el tamaño y cantidad de información) y no se bloquea o ralentiza al navegar por la página posteriormente.

    Un saludo



  • @carlosma thanks. If I have to do other tests, I'm ready to do them. Just quote me. Bye!



  • @CarlosMa I just another thing. When I try to load that heavy webpages, the browser drains a lot of battery.


  • Administrador

    Hola @matteo0026

    ¿Te ocurre igual si intentas cargarlo con Chrome? También es normal, si estás intentando cargar y estás haciendo pruebas, como pone ahí has estado 35 minutos usándolo.

    Un saludo



  • @carlosma yes it happens the same. It seems that the loading bar is faster to load the page, but CAF page stucks (doesn't scroll) or becomes while scrolling the page keeps white and blocks there. I can send you a screenrecord of what happens. Chrome is updated to latest version.


  • Administrador

    @matteo0026, me refería al gasto de batería por intentar cargar la página.

    Lo otro vamos a verificarlo haciendo más pruebas pero no hemos detectado este comportamiento.

    Un saludo



  • @carlosma actually, I can't have precise data because while yesterday I used Brave browser just for doing the tests, today I'm using Chrome for mibqyyo and another website (not a heavy one). So, after 35 minutes of usage of Chrome I got 7% of battery usage. Probably, if I use just that 2 websites, the battery should be used at the same level.


  • Administrador

    Ok @matteo0026, gracias por toda la información.

    Un saludo



  • @CarlosMa I tried to disable Chrome and load (from Brave browser) the website with Android System Webview updated to version 70 (which is preinstalled in 2.10.0 build) and with latest 78 version. This doesn't fix my issue. I still continue to have the same problems.


  • MVP

    ¿Tienes instalada alguna app de terceros de ahorro de batería? ¿Algún antivirus? / Do you have saving battery third party apps installed? Some antivirus?



  • @frikilero no, nothing of that. I never installed them